ANT Foundation

Address:via Jacopo di Paolo, 36, 40128 - Bologna
Phone/Fax: 0039 051 7190111 / 0039 051 377586
E-mail:info@ant.it
www: www.ant.it

Contact: Paolo Padoan
e-mail:paolo.padoan@ant.it
Phone:0039 051 7190183


Fondată la Bologna, în 1978, de către profesorul Franco Pannuti, organizația non-profit, ANT Foundation Italy, este una dintre cele mai importante organizații private care activează, în Italia, în domeniul îngrijirii paliative și a managementului durerii. ANT oferă asistență socială gratuită, la domiciliu bolnavilor de cancer și derulează inițiative gratuite de prevenire a cancerului. Filosofia ANT poate fi rezumată de termenul "Eubiosia" (din "viața bună" a Greciei), ceea ce înseamnă calitate generală pentru a garanta o viață demnă până la ultima respirație.

Fundația, cu sediul central din Bologna, operează la nivel național, prin intermediul a peste 120 de grupuri locale, cunoscute sub numele de Delegațiile ANT, care sunt responsabile de coordonarea strângerii de fonduri la nivel local.

ANT este cel mai experimentat furnizor de îngrijire gratuită la domiciliu pentru suferinzi de tumori din Italia și Europa. Din anul 1985, ANT a asistat mai mult de 110.000 de pacienți, complet gratuit, în 20 de clinici de oncologie și acasa (ODO-ANT) în 10 regiuni din Italia. În prezent, 4 000 de pacienți au primit îngrijire în fiecare zi în Italia. ANT oferă îngrijiri specializate, furnizate de 433 de profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv medici, asistente medicale, psihologi, nutriționiști, fizioterapeuți, lucrători sociali, farmaciști și alți angajați, care pot oferi pacienților asistență non-stop, 365 de zile din an. Din 1988, ANT a facut echipă pentru această îngrijire cu un serviciu de psihologie pentru a oferi ajutor, sprijin și confort celor care suferă de cancer și familiilor acestora. ANT se angajează, de asemenea, să lucreze în prevenirea cancerului (cu servicii gratuite disponibile pentru a diagnostica semnele precoce ale cancerului de piele, tumorilor tiroidiene, neoplaziei mamare și ginecologice). ANT desfasoara activități de formare și cercetare.